Ako Podávať Injekcie Mačkám

Obsah:

Ako Podávať Injekcie Mačkám
Ako Podávať Injekcie Mačkám

Video: Ako Podávať Injekcie Mačkám

Video: Ako Podávať Injekcie Mačkám
Video: Funes injekce.avi 2024, Smieť
Anonim

Ak mačka ochorie a veterinár jej predpísal injekcie, najlepším riešením je naučiť sa, ako si ich dať sám. Nenoste domáceho miláčika každý deň na veterinárnu kliniku. Mačka z takýchto výletov bude nervózna, okrem toho bude častá návšteva lekára vyžadovať veľa času. Mnoho majiteľov si svoje domáce zvieratá injekčne podáva sám.

Ako podávať injekcie mačkám
Ako podávať injekcie mačkám

Je to nevyhnutné

inzulínová striekačka

Inštrukcie

Krok 1

Pred injekciou mačku nakŕmte; je oveľa jednoduchšie vykonať lekárske zákroky s dobre vykŕmeným a šťastným zvieraťom. Ak mačka spí, potom ho môžete zobudiť a okamžite podať injekciu - ospalá, okamžite sa spamätá, nebude odolávať.

Krok 2

Pripravte si vopred injekčnú striekačku a naplňte ju injekčným roztokom. Najlepšie je použiť inzulínovú striekačku, pretože má najtenšiu ihlu.

Krok 3

Existujú dva typy injekcií pre mačky: subkutánne a intramuskulárne. Na subkutánnu injekciu položte mačku na brucho. Potom ľavou rukou potiahnite kožný záhyb v kohútiku (v oblasti lopatiek alebo mierne nižšie) a pravú ruku vezmite do injekčnej striekačky. Držte domáceho miláčika, aby neutiekol, podozrenie na niečo zlé.

Krok 4

Ihlu vpichnite 1 - 5 - 2 cm do kožného záhybu v kohútiku a potom jemne vstreknite roztok. Konajte pokojne a sebavedome, ale dajte si na čas. Ak je mačka nervózna, upokojte ju jemnými slovami. Ihla by mala ísť pod kožu rovnobežne s chrbticou mačky, ale aby nevychádzala na druhej strane záhybu v koži.

Krok 5

Intramuskulárne injekcie sa podávajú do zadnej labky. Za týmto účelom položte mačku na bok. Lakte pravej ruky stlačte mačacie zadné nohy, ľavou rukou zafixujte predné nohy. Vložte ihlu do najhrubšej časti stehna zvieraťa. Mačku pevne držte, pretože je to dosť bolestivé a zviera pravdepodobne šklbne. Ihla by mala vstupovať asi 1,5-2 cm pod miernym uhlom.

Krok 6

Po injekcii mačku pohladkajte, dajte mu niečo chutné, aby injekciu nevnímal ako trest.

Krok 7

Ak chcete konať sebavedomejšie, požiadajte veterinárnu kliniku, aby vám ukázala, ako a čo sa robí. Subkutánne injekcie sa dajú urobiť úplne jednoducho, ale injekcie do svalu sú už náročnejšie a domáce zvieratá na ne reagujú oveľa nervóznejšie.

Odporúča: