Zvýšenie Produkcie Vajec U Kurčiat V Zime

Zvýšenie Produkcie Vajec U Kurčiat V Zime
Zvýšenie Produkcie Vajec U Kurčiat V Zime

Video: Zvýšenie Produkcie Vajec U Kurčiat V Zime

Video: Zvýšenie Produkcie Vajec U Kurčiat V Zime
Video: Chov sliepok v zime ,v domacom chove. 2024, Smieť
Anonim

V zime sa produkcia vajec u domácich kurčiat znateľne znižuje alebo úplne zastaví. Toto je potrebné pre zvyšok samotných vtákov a súvisí to s nízkymi teplotami a znížením denného svetla.

Image
Image

Ak chcete zvýšiť denný výnos vajec, musíte zvýšiť dĺžku denného svetla. Aby ste to dosiahli, musíte v kurníku nainštalovať lampy. Žiarivky nepracujú dobre pri nízkych teplotách, preto je lepšie inštalovať klasické žiarovky. Osvetlenie spolu s denným svetlom by malo byť najmenej 14 hodín. Ak nie je žiadny účinok, môžete pridať pol hodiny, kým sa nedosiahne výsledok. Pri dobrom osvetlení kurčatá lepšie vidia a nájdu viac potravy.

Ďalším dôležitým faktorom je výživa. V zime musia kurčatá prijímať dostatok vápniku a bielkovín. Vápnik je potrebný na tvorbu vajec a bielkoviny na zvýšenie energie a telesnej teploty.

Obrázok
Obrázok

Posledným faktorom, ktorý ovplyvňuje produkciu vajec, je teplo. Keď sú kurčatá teplé, začnú sa nápadne lepšie ponáhľať. Do kurína môžete vložiť infračervenú lampu a zapnúť ju na niekoľko dní na niekoľko hodín. Potom uvidíte výsledok. Ak je účinok zvýšeného výťažku vajec vyšší ako náklady na energiu, môžete kurčatá naďalej ohrievať.

No, vo všeobecnosti je najdôležitejšie dať svojim miláčikom náklonnosť a lásku, a potom vám odpovedia čerstvým a chutným vajíčkom.

Odporúča: